metal, a szerzeniwe nienawiści. Strona: 12

Dodano: 2009-11-11 12:41

Pan napisał(a):
Cóż, pomyłki się opierają na niezrozumieniu, a niezrozumienie na niewielkiej o słowa dbałości. :) Pewnik Archimedesa mówi przecież, że błąd dowolnie mały, byle powtórzony odpowiednią ilość razy, gorszy jest niż błąd dowolnie duży.

to tylko potwierdza moją tezę, że "filozofowie" mają tendencje do "odlatywania"

czyń swoją wolę a stanie się prawem

Dodano: 2009-11-11 12:52

Nie zgadzam się z twierdzeniem, że ateiści uważają że nikt ich nie rozlicza z tego jak się zachowują. Nawet jeśli nie obawiam się sądów ostatecznych i innych tego typu rzeczy to nie wyobrażam sobie życia pośród ludzi olewając ich kompletnie i troszcząc się tylko o siebie. Prędzej czy później wszyscy ludzie by się ode mnie odwrócili i wtedy pozostało by mi już tylko zostanie emo :wink:

"You laugh at me because I'm different, I laugh at you because you're all the same."

Dodano: 2009-11-11 21:52

Z twierdzeniem że brak inteligencji sprzyja szerzeniu nienawiści zgodzę się oczywiście choć odpowiedniejszym w tym miejscu słowem byłaby nietolerancja. Ale zaciekawiło mnie jakie różnice kolega zaobserwował? :wink:

"You laugh at me because I'm different, I laugh at you because you're all the same."

Dodano: 2009-11-11 22:23

Chodziło mi bardziej o przykłady muzyki "prostej". Bo może ja słucham takiej mało wymagającej muzyki i nawet o tym nie wiem :wink:

Dodano: 2009-11-11 22:50

Chyba powinienem się poczuć urażony ale brakiem emocjonalnej reakcji zaprzeczę w jakimś stopniu tezie że metal szerzy nienawiść :wink: Przynajmniej nie w moim przypadku.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło